Australia Tours Aktiv-Resor

Cookin saaret

Cookin saarten pikkuvaltio koostuu 15 trooppisesta saaresta eteläisellä Tyynellämerellä. Satumainen sijainti, siniset laguunit ja valkoisten hiekkarantojen ylle taipuvat palmupuut houkuttelevat maailmanmatkaajia, mutta oleellinen tekijä ovat myös saarten asukkaat. Täällä näkee ja kokee aitoa polynesialaista elämäntapaa ja voi nauttia saarelaisten tunnetusta ystävällisyydestä. Englantilaisen meriupseerin ja tutkimusmatkailijan James Cookin mukaan nimensä saaneiden saarten kulttuuri on noin 3000 vuotta vanhaa. Ravinnosta ei ole koskaan ollut puutetta ja lukuisten erinomaisten ravintoloiden ruokalistat perustuvat luonnollisesti erilaisten merenelävien valtavaan runsauteen.

Vierailu Cookin saarilla ei ole täydellinen ilman käyntiä Aitutakilla. Tämä atolli sijaitsee 220 kilometriä Rarotongasta pohjoiseen ja lento sinne kestää vajaan tunnin. Aitutakin laguuni on henkeäsalpaavan kaunis puuterihiekkaisine rantoineen ja kristallinkirkkaine vesineen. Riisu kello ranteesta, työnnä varpaat valkoiseen hiekkaan ja anna ajatusten lentää. Paljon tätä parempaa paikkaa ei voisi valita pysähdyspaikaksi.

FAKTAT:

Pinta-ala: 236km2
Asukasluku: n. 15 000
Pääkaupunki: Avarua, Rarotongan saarella
Kieli: Cookin saarten maori ja englanti
Valuutta: Uuden Seelannin Dollari (1 NZD = 100 Cent), sekä paikallinen valuutta, joka ei ole vaihdettavissa saarten ulkopuolella.
Ilmasto: Miellyttävän lämmin ja aurinkoinen sää ympäri vuoden.
Viisumi: Passin oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Viisumia ei tarvita alle 31 vrk:n oleskelua varten.
Aika: GMT -10 tuntia
Sähkö: 240V
Kansainvälinen suuntanumero: 682
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Eivät ole välttämättömiä

Kohteet / Tyyni valtameri

Matkaehdotuksia Cookin saaret

Hotellit / Cookin saaret

Aitutaki Village Cookin saaret
Crown Beach Resort & Spa Cookin saaret
The Little Polynesian The Little Polynesian Cookin saaret
Muri Beachcomber Muri Beachcomber Cookin saaret
Pacific Resort Aitutaki Pacific Resort Aitutaki Cookin saaret
Pacific Resort Rarotonga Pacific Resort Rarotonga Cookin saaret

Kohteet / Tyyni valtameri

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy