Australia Tours Aktiv-Resor

Tahiti

Yleiskielessä Tahiti on nimi, jota käytetään suunnattoman suuresta Tyynessä valtameressä sijaitsevasta merialueesta, jonka oikea nimi on Ranskan Polynesia. Saarivaltio sijaitsee jonkin matkaa päiväntasaajan eteläpuolella ja koostuu viidestä saariryhmästä. Tärkein saari ja monien mielestä koko Etelämeren napa on Tahiti, jolla myös pääkaupunki Papeete sijaitsee. Polynesialainen kulttuuri, kaislahameet, kansantanssit, yhteislaulu ja kuvataiteet ovat kuitenkin enemmän läsnä Moorealla, joka on sukeltajien suosiossa, Bora Boralla, joka kelpaa vaativammallekin matkailijalle ja Huahinella, joka on saarista tuntemattomin. Nämä saaret ovat aina houkutelleet, inspiroineet ja ihastuttaneet vierailijoita. Kiireettömyys ja rento elämäntyyli tarttuvat täällä matkailijaan.

Tahiti ja Fiji kilpailevat Etelämeren suosituimman matkailukohteen tittelistä ja varsinkin hääpareja saapuu kaikkialta maailmasta unelmalomalle Tahitin puuterinvalkoisille hiekkarannoille. Tuliperäiset saaret, trooppiset sademetsät, turkoosinväriset laguunit ja ainutlaatuinen vedenalainen maailma luovat upeat olosuhteet luonnon ihmeistä nautiskeluun. Missään muualla eivät maailman eturivin hotellit sulaudu niin luontevasti luonnon monimuotoisuuteen. Tahitilla on tunnelmaa – voit nauttia lämpimästä ilmasta, huumaavasta kukkien tuoksusta ja purppuranpunaisesta auringonlaskusta, joka kertoo yhden ihanan päivän paratiisissa taas olevan takanapäin.

FAKTAT:

Pinta-ala: 4 000 km²
Asukasluku: 183,645
Pääkaupunki: Papeete
Kieli: Ranska, englanti ja tahiti
Valuutta: Keski-Polynesian Frangi XPF
Ilmasto: Trooppinen, kaksi vuodenaikaa; marraskuusta maaliskuuhun kuumaa ja kosteaa, huhtikuusta lokakuuhun vähän viileämpää ja kuivempaa.
Viisumi: Passi voimassa 3 kk matkan jälkeen.. Viisumia ei tarvita alle 3kk oleskeluun.
Aika: GMT -10 tuntia. Ranskan Polynesiassa on kolme eri aikavyöhykettä joiden välillä on enimmillään yhteensä tunnin ero.
Sähkö: 110/220V
Kansainvälinen suuntanumero: 689
Liikenne: Oikeanpuoleinen liikenne
Juomaraha: Eivät ole välttämättömiä
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa.
Majoitusvero: Papeteella, Moorealla, Bora Boralla ja Rangiroalla on XPF 150 (n. EUR 1,26) / henkilö / yö suuruinen paikallisvero,joka maksetaan paikan päällä hotellille.

Kohteet / Tyyni valtameri

Matkaehdotuksia Tahiti

Kohteet / Tyyni valtameri

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy